Wij maken mensen blij

Originele kerstpakketten op maat en unieke geschenkdoosjes om je medewerkers echt te verrassen

Stichting Wees

Stichting Wees staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, met het hart op de juiste plaats. Ons bedrijf is ontstaan uit de overtuiging dat ondernemen niet alleen anders kan maar ook anders moet. Ja, we doen zaken en we verkopen mooie producten en concepten graag. Maar in tegenstelling tot de meeste bedrijven niet met het doel winst te maken. Ons doel is en blijft mensen te raken!

De opbrengst van onze activiteiten wenden we integraal aan om Weeskinderen in Zuid-Oost Azië te ondersteunen en hen die zorg te geven die voor ons zo vanzelf-sprekend is. We steunen alleen kleinschalige projecten waarvan we 100% zeker zijn dat de fondsen daadwerkelijk en op de juiste plek worden ingezet, zonder tussenpersonen. Korte lijnen en afspraak is afspraak, daar staan we voor. Bovendien gaan we regelmatig ter plaatse kijken en houden op die manier ook vinger aan de pols.

Niet alleen onze bedrijfswinst na belastingen wordt hiervoor gebruikt, ook wordt per kerstpakket een vooraf vastgelegd bedrag integraal hiervoor aangewend. We geven onze opdrachtgevers altijd open en transparant inzage in wat er precies met de gelden gebeurd is. Stichting Wees werkt hiervoor exclusief samen met Philanthropy Connections.

Philanthropy Connections

De oprichter van Philanthropy Connections, Sallo Polak, werkte jarenlang voor vele succesvolle Nederlandse televisieprogramma’s. Geconfronteerd met pure armoede die hij zag tijdens een reis in Azië, besloot Sallo effectieve hulp te gaan bieden aan mensen in nood. Uitgangspunt van zijn succesvolle organisatie is een respect-volle benadering bij het ondersteunen van lokale oplossingen voor lokale problemen. Mensen worden in staat gesteld zichzelf te helpen op een door hen zelf uit-gekozen manier. En dat werkt! Elk project – van gezondheidszorg tot onderwijs en van voeding tot economische ontwikkeling – is een ‘stepping stone’ op het pad van armoede naar mogelijkheden. Op dit moment profiteren duizenden kinderen en volwassenen van deze aanpak. Kinderen in oorlogsgebieden en achtergestelde bergstamkinderen krijgen onderwijs op maat om hen volwaardige kansen te bieden. Jongeren uit etnische minderheden volgen een opleiding die hen in staat stelt hun eigen gemeenschappen te helpen.

Catherine Keyl

Catherine Keyl, ambassadeur Philanthropy Connections “Ongelooflijk wat er al is gebeurd!”

Catherine Keijl: “Vanaf het begin ben ik bij Stichting Philanthropy Connections betrokken. Niet dat ik zo veel met ontwikkelingswerk heb, maar wel met juist deze manier van werken. De lijnen zijn kort, je ziet waar het geld terechtkomt en wat ermee wordt gedaan. In het jonge bestaan van SPC is het ongelooflijk wat er allemaal is gebeurd. Dorpen zijn van toiletten voorzien zodat de kans op dodelijke ziekten veel kleiner is geworden. Scholen kregen bibliotheekjes zodat kinderen het lezen thuis konden oefenen. Jonge mensen uit vluchtelingenkampen kregen de kans om naar de universiteit te gaan. Kortom, de wereld werd een beetje mooier. Is dat geen prachtig cadeau?”

Catherine Keyl presenteerde decennialang spraakmakende tv programma’s

Harm Edens

“Ik ken oprichter Sallo als floor manager. Zo precies en toegewijd als hij in die rol was, zo is hij nu als beheerder van de stichting. Hij doet geweldig werk en blijft vasthouden totdat de klus geklaard is. Dat spreekt me zo aan.”

Harm Edens, tv-persoonlijkheid, komedie schrijver en ambassadeur van WWF

Rob Kamphues

“Volledig onbaatzuchtig en tegen een minimale vergoeding helpt oprichter Sallo honderden, zo niet duizenden jongeren aan een betere toekomst. Met kleinschalige projecten, altijd doelgericht en met integriteit. En daar kunnen wij bij helpen.”

Rob Kamphues, komiek en tv-persoonlijkheid

Dieuwertje Blok

“Ik heb veel ontwikkelingswerk gezien waarbij ik me wel eens afvraag hoe zinvol en effectief de betreffende organisaties eigenlijk zijn. Maar SPC vertrouw ik onvoorwaardelijk. De mensen zijn dichtbij het werk en ze werken vanuit respect, niet vanuit medelijden. Zo hoort het te zijn!”

Dieuwertje Blok, actrice en tv-persoonlijkheid

68.450

Blije gezichten

50

Opdrachtgevers

9,8

Tevredenheid

Tevreden klanten